Dr. Ignácz Zsuzsanna

sebész, plasztikai sebész szakorvos

Rendelés:

  • Medical-Cave Kft.
  • E-mail: igzsu@yahoo.com
  • Tel: 00 36 30 / 9754 - 795
  • Web: www.medical-plasztika.hu

Hasplasztika-plasztikai sebészet

Hasplasztika has plasztikai mütét hasfali- plasztikai sebészet

A plasztikai sebészet a hasplasztika elvégzésével segítséget nyújt abban, hogy a nagy mértékű fogyás, esetleg a terhesség utáni következtében megnyúlt, petyhüdtté vált, lógó és kitágult bőrnek visszaadja elveszített rugalmasságát. A kor előrehaladtával a csökkent bőrfeszesség problémát és kellemetlenséget okozhat. Legtöbb esetben a bőr kinyúlása együtt jár hasi zsírfelesleg lerakódással. A hasplasztika műtétek lényege a has bőrfeleslegének és vele együttesen a zsírfeleslegének eltávolítása, szükség szerint kiegészítve a hasfali izomzat rekonstrukciójával. Plasztikai sebész rendelés:Budapest XII.ker.II.ker , Vasmegyében is, Sárvár, Bük és Szombathely

hasplasztika hasplasztika

A hasplasztika eredménye

A hasplasztika műtét eredményeként a megmaradó bőr feszessé válik, a zsírfelesleg eltávolítása után, illetve a hasfali izomzat helyreállítása eredményeképpen lényegesen javul a has formája. Altatásban, vagy gerinc körüli érzéstelenítésben végezhető a beavatkozás. A hasplasztika műtét előtti vizsgálatokat (labor, mellkas rtg., EKG, anaesth. vizsgálat, szükség esetén belgyógyászati vizsgálat) klinikánkon elvégezzük. A hasplasztika során a műtéti metszések leggyakoribb esetekben a fürdőruha által takart helyen történő harántmetszés, a két csípőtövis között, valamint a köldök körül egy körkörös metszés. A haránt heg ideális esetben vékony, nem feltűnő, alig észrevehető, a köldök körüli heg egyáltalán nem feltűnő. Ritkább esetben a bőr feszülése miatt kissé szélesebb, ekkor egy későbbi időpontban elvégzett korrekcióval lényegesen javítható a heg. Speciális esetekben a köldök alatti, középvonalban is lehet hegvonal.

A hasplasztika műtét

A hasplasztika műtét során a plasztikai sebész a has bőrét nagy területen, egészen a bordákig felpreparálja, a köldököt körülmetszi, majd a felesleges bőr kimetszése után a köldököt a kifeszített börön ejtett apró nyíláson át az új helyén előemeli és fixálja.

  

Tekintettel a nagy preparálásra a leggondosabb vérzéscsillapítás mellett is tekintettel kell lenni a nagy sebfelületre, ezért drain cső/csövek elhelyezése válhat szükségessé a műtét végén, melyen át a sebváladék levezetésre kerülhet, illetve enyhe szívással a bőr letapadását lehet ily módon elősegíteni. A drain cső eltávolításáig (műtét utáni 3. -5nap) a klinikán szükséges feküdni, ezt követően problémamentes esetben haza lehet utazni. Otthon két hétig maximális fizikai kímélet és a megerőltetés teljes mellőzése javasolt. A hasplasztika műtét után, különösen, ha zsírszívás is történt, rugalmas dressz viselése javasolt 1-2 hétig, a varratszedés ezután 2-3 hét múlva történik. Fizikai kímélet, nehéz fizikai munka, sportolás még további 4 hétig tiltott, nem engedélyezett, illetve a hasfali izomzat megfeszítésével is járó esetekben ez 6-10 hétre is megnyúlhat. A hasplasztika során véghezvitt beavatkozásnak a szokásos műtéti szövődményeken túl (vérzés, savóképzödés fertőzés) általában nincs egyéb szövődménye.