Dr. Ignácz Zsuzsanna

sebész, plasztikai sebész szakorvos

Rendelés:

  • Medical-Cave Kft.
  • E-mail: igzsu@yahoo.com
  • Tel: 00 36 30 / 9754 - 795
  • Web: www.medical-plasztika.hu

Tokaplasztika

Tokaplasztika

A toka megjelenése miatt sokan keresik fel a plasztikai sebész t. A toka az áll alatt elhelyezkedő zsírlerakódás következtében kialakuló plusz redő. Lehet alkati tulajdonság, képződhet hízás - testsúlygyarapodás kapcsán, valamint kialakulhat a nyak bőrének megereszkedése, petyhüdtsége következtében is. A toka eltávolítására három út kínálkozik a plasztikai sebész számára: 1. Injectios zsíroldás.2. Zsírleszívás - fiatal, rugalmas bőrű egyéneknél, nem túl nagy mennyiségű zsír esetén. 3. Amennyiben az 1. pontban leírtaknak nem felel meg a páciens, úgy műtéti úton távolítható el a toka. A toka műtétet az álla alatti redőben ejtett metszésen át végzi el a plasztikai sebész. Plasztikai Sebészet Rendelés:Budapest XII.ker. Budapest II.-ker. Vasmegyében Sárvár.

Eltávolításra kerül az itt elhelyezkedő bőr alatti zsírfelesleg. Szükség esetén a toka egyik, vagy mindkét oldalán redőt alkotó, petyhüdt felületes nyakizmot meg kell feszíteni, és középen összevarrni. Ezáltal a nyak-áll szöglet kívánatos mélységűvé válik. Természetesen a szükséges mértékben eltávolításra kerül a bőrfelesleg is. A bőrseb a bőr alatti, illetve a bőrben vezetett kívülről nem látható varratokkal kerül egyesítésre, majd a műtét végén nyomókötés biztosítja, hogy a műtéti terület ne vérezzen be.

A műtét helyi érzéstelenítésben és altatásban is végezhető. Az érzéstelenítő injekció szokásos kellemetlenségein túl a műtét abszolút fájdalommentes. A műtétnek a minden műtét során nagyon ritkán előforduló szövődményein (vérzés, fertőzés) túl lényeges veszélye nincs. Műtét után a műtéti területen a bőr elszíneződik a szöveti bevérzések miatt, melynek felszívódási ideje egyénenként változó, de maximum 2-3 hét. A műtéti heg, ugyancsak hegesedési hajlamtól függően változhat (általában cérnavékony), mely az áll alatt egyébként is megjelenő redőben elhelyezkedő, alig észrevehető heg. Nagyon ritkán előfordulhat, hogy a műtét helyén véres savó gyűlik meg, vagy vérömleny keletkezik a nyomókötés ellenére - ilyenkor azt lebocsátva gyógyulás következik be. A műtét szükség esetén nyaki ráncműtéttel kombinálható, amennyiben a nyaki bőr petyhüdtsége-, lógása ezt megkívánja.