Dr. Ignácz Zsuzsanna

sebész, plasztikai sebész szakorvos

Rendelés:

  • Medical-Cave Kft.
  • E-mail: igzsu@yahoo.com
  • Tel: 00 36 30 / 9754 - 795
  • Web: www.medical-plasztika.hu

Zsírleszívás

zsirleszívas

A zsírleszívás mütétet plasztikai sebész végzi. Mindkét nem egyaránt küzd a fölösleges kilók, testük különböző tájékain lerakódott, előnytelen formát kölcsönző zsírpárnáik ellen. Különböző diétás módszerekkel, testgyakorlatokkal dacoló zsírlerakódások eltávolítására dolgozta ki a plasztikai sebészet a zsírleszívás módszerét. Lényege, hogy a plasztikai sebész körülbelül 1 cm-es bőrmetszésen át vékony csövet vezet be a bőr alatti zsírszövetekbe, melyen át erős szívás útján eltávolítja az ott levő zsírfelesleget. A zsírleszívás után azonnal rugalmas, erős nyomást biztosító kompresszios ruhát helyezünk a területre, melyet 1-2 hétig viselni szükséges a vérzések,duzzanatok elkerülése érdekében. Különböző diétás módszerekkel, testgyakorlatokkal dacoló zsírlerakódások eltávolítására dolgozták ki a plasztikai sebészek a zsírleszívás módszerét. Lényege, hogy a plasztikai sebész körülbelül 1 cm-es bőrmetszésen át vékony csövet vezet be a bőr alatti zsírszövetekbe, melyen át erős szívás útján eltávolítja az ott levő zsírfelesleget. A zsírleszívás után azonnal rugalmas, erős nyomást biztosító öltözéket un. compressios ruhát helyezünk a területre, melyet 1-2 hétig viselni szükséges a vérzések elkerülése érdekében.Zsírleszívással a plasztikai sebész csak korlátozott mennyiségű zsírt tud eltávolítani a zsírleszívás során egy alkalommal, mivel a szervezet számára nem közömbös folyadékveszteségről van szó, amely egy mennyiségen túl nem fokozható veszély nélkül. Plasztikai Sebészet Rendelés: Budapest XII.-ker. Budapest II.-ker. Vasmegyében is, Sárvár, Bük és Szombathely

Zsírleszívás

Zsírleszívással  a plasztikai sebész csak korlátozott mennyiségű zsírt tud eltávolítani egy alkalommal, mivel a szervezet számára nem közömbös folyadékveszteségről van szó, amely egy mennyiségen túl nem fokozható veszély nélkül. A zsírleszívás Csak helyi, körülírt zsírlerakódások korrekciójára alkalmas (has, csípő, nyak, comb, térd, hát, toka, stb.) nem használható általános kövérség ellen. Kinyúlt, rugalmatlan bőr alatti zsír eltávolítása nem ajánlott ezen módszerrel, mivel a kinyúlt bőr utána még inkább lógni fog, még petyhüdtebb lesz. Ebből következően a zsírleszívás bizonyos életkoron túl már csak ritkán ajánlható. Megfelelően megválasztott esetekben a zsírleszívás módszere nagyon szép eredményt biztost, a testforma helyi hibáját szépen megszünteti.

A zsírleszívás  eredménye nem azonnal látszik, mivel a beavatkozás után duzzanat, bevérzés keletkezik. Végleges eredmény kialakulása néhány hónap múlva várható. Tekintettel arra hogy a zsírleszívás egy   kis bemetszésen át elvégezhető,ezért  gyakorlatilag látható heg nem marad. A zsírleszívás  végezhető helyi érzéstelenítésben, bizonyos területek esetében gerincvelői érzéstelenítésben, vagy altatásban. Helyi érzéstelenítésben végzett zsírleszívás  után haza lehet menni, és 1-2 hét kímélet után gyakorlatilag normál életvitel folytatható. Altatás, vagy gerincvelői érzéstelenítés után 1 éjszakát szükséges a klinikán tölteni. A zsírleszívás az esetek legnagyobb részében semmilyen komplikációval nem jár. Nagyon ritkán vérzés, fertőzés, trombózis, zsírembólia előfordulhat.